Fors tekort ict-experts overheid – cybercriminelen hebben (bijna) vrij spel

Nederland heeft een groot tekort aan computerexperts. De overheid kan daardoor haar ambities op ict-vlak niet waarmaken, om te beginnen niet bij de bestrijding van cybercriminaliteit die onlangs tot speerpunt werd uitgeroepen. (NRC)

Steven Luitjens, directeur van Logius, de belangrijkste ict-organisatie van de rijksoverheid, maakt zich grote zorgen over de ict-veiligheid bij de overheid. Nou dat doe ik al jaren!

Volgens Luitjens zijn ze wel lekker hip bezig om iedere keer weer een nieuw project op te starten, maar is de overheid niet eens in staat om de huidige bestanden goed te beschermen. Denk aan het DigiD-probleem. Daarom ben ik er ook helemaal niet gerust op dat de overheid mijn vingerafdrukken heeft. Zitten in een bestand dat niet gebruikt zal gaan worden, is mij beloofd. Maar waarom moest ik ze dan geven? Om een of andere hacker de gelegenheid te geven ze in handen te krijgen? Ik ben er niet blij mee.