Flip van Dyke: “Journalisten en politici nemen klakkeloos cijfers over, zonder te checken”

Blogger Flip van Dyke is deze week gestopt met twitteren en met onderzoek naar migratiecijfers. Dat heeft hij op facebook laten weten.
Van Dyke die het asiel en immigratiebeleid al vanaf eind jaren ’70 volgde, ging zich er in 2009 pas echt mee bemoeien. In een gesprek dat ik afgelopen september met hem had, vertelde hij waarom:
“Er werd door de PVV en andere partijen steeds gesproken over de massa-immigratie uit moslimlanden. Maar niemand noemde daarbij cijfers en ik kon ze ook nergens vinden. Bovendien werd altijd alleen maar over immigratie gesproken en werd niet gekeken naar de emigratie naar moslimlanden. Uiteindelijk ben ik zelf aan de slag gegaan met cijfers op de website van het CBS en constateerde toen dat er per saldo in de verste verte geen sprake was van massa-immigratie. Daarna ging ik ook kijken naar andere cijfers: vruchtbaarheid, bevolkingsgroei, de historische ontwikkeling van de migratiecijfers. Pas de laatste twee jaar ben ik vooral met de cijfers over asielzoekers.”
Van Dyke schreef stukken op een Volkskrantblog, later zijn eigen blog en daarna ook op GeenCommentaar, Sargasso, Republiek Allochtonië en een paar keer op Frontaal Naakt. In een zakelijke, nuchtere stijl gaf hij cijfers en grafieken weer en deed hij het werk dat journalisten, bloggers, politici en wetenschappers nalieten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Republiek allochtonië