Ff tussendoor, wat commentaar

Rondje mainstream media (dat ik niet al te vaak doe, ik word er zo chagrijning van) leverde wat interessante dingetjes op.
Over de verdachte van de moord op Els Borst, bijvoorbeeld. Bart van U. was kennelijk nogal succesvol gebrainwashed door diezelfde mainstream media. Het artikel meldt dat in één van de eerdere vonnissen dit stond:
“Zijn leven wordt bepaald door de manier waarop in de media over terrorisme gedacht en gesproken wordt”
En ook dit:
“De verdachte heeft aangegeven ‘dingen vooruit te zien’ en te weten dat hij in de toekomst het slachtoffer zal worden van een (islamitische) aanslag/aanval en dat hij zich daartegen wil bewapenen. De verdachte heeft verklaard dat hij de dreiging van deze toekomstige aanval constant voelt (…).”
Zou de journalist van RTL zich hebben gerealiseerd, toen zij of hij dit in het artikel vermeldde, dat journalisten zich hiermee medeplichtig aan moord hebben gemaakt? Dus, wacht, iedere krant in Nederland springt wel bovenop jihadistische radicaliseringsprocessen en alle ojee’s die hiermee verbonden zijn, maar dat ze zelf kennelijk een grote rol hebben gespeeld in het radicaliseringsproces van Bart van U., gaat onopgemerkt? Ja. Bah.

Doorlopend op het draadje van radicalisering, gisteren was het protest van Break The System.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Dhjana