Femke Halsema mocht van VVD niet bewijzen dat ze echt rechts genoeg is

Femke Halsema in Nijmegen. Arno van den Tillaart from Eindhoven, Netherlands
Femke Halsema in Nijmegen.
Arno van den Tillaart from Eindhoven, Netherlands
Asscher had Halsema gevraagd of zij minister wilde worden in Bruin II, hij had binnenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking in de aanbieding. Of zij hiervoor weer lid van de PvdA moest worden (tenzij zij altijd nog een dubbellidmaatschap heeft gehad, als een soort professor Akkermans…) vertelt het verhaal niet. Maar Asscher geeft toe dat de “onthulling” klopt. Halsema zag wel iets in duurzame groei gecombineerd met eerlijker handel dus ontwikkelingssamenwerking had haar voorkeur. De VVD wilde haar niet dus het ging niet door.

Waarom de VVD haar niet wil is en blijft een raadsel. Hier een stukje van een boek waarmee zij aandacht vraagt, Pluche geheten, en uit die voorpublicatie kan men gevoeglijk concluderen voorzover nog nodig hoe zij haar best heeft gedaan “GroenLinks” als een groengeverfde VVD “in de markt te zetten”. Of als een tweede D66. Hoe overbodig de inspanning is zal de toekomst leren.
Misschien is zij net als Akkermans voor de zekerheid ook nog lid van deze partijen, die zich evenals zij liberaal noemen.