Extremistische homohater komt uit de kast als homo

McKrae Game, een extreme homohater uit South-Carolina (SC), is nu zélf uit de kast gekomen als homo. Game heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden voor eerdere uitlatingen en gedragingen.

McKrae Game leidde tot twee jaar geleden een conversietherapie-centrum in SC, waar hij probeerde homo’s te ‘genezen’.  In 2017 werd hij abrupt ontslagen. In juni kwam Game uit de kast als homo.

In een uitgebreide verklaring op FB biedt Game zijn excuses aan voor al het leed dat hij – ongewild – heeft veroorzaakt, geeft toe dat hij er volledig naast zat en roept hij iedereen op eerlijk voor zijn/haar werkelijke gevoelens uit te komen: “It’s all in my past, but many, way TOO MANY continue believing that there is something wrong with themselves and wrong with people that choose to live their lives honestly and open as gay, lesbian, trans, etc. The very harmful cycle of self shame and condemnation has to stop. It’s literally killing people!! Learn to love. Learn to love yourself and others”.

In een interview keert Game zich fel tegen conversietherapie, die hij betitelt als “een leugen” die “ernstige schade aanricht”.

Game is niet de eerste ‘conversietherapeut’ die uit de kast komt als homo en zich distantieert van zijn verleden. In 2014 publiceerden negen voormalige conversietherapeuten een open brief waarin ze opriepen de praktijk te verbieden. Los van het feit dat conversietherapie niet werkt – de seksuale oriëntatie van mensen kan niet gewijzigd worden – is ze ook buitengewoon schadelijk. De ’therapie’ kan zó traumatisch zijn dat ze leidt tot een ernstige depressie, een vlucht in alcohol en drugs en zelfmoord.

Bron: The Hill