Extreemrechtse terrorist Halle ontving donatie op internet

Stephan Balliet, de man die afgelopen week in Halle een aanslag pleegde op een synagoge, heeft tegen de politie verklaard dat hij Bitcoins ter waarde van ruwweg 800 euro heeft gekregen van een anonieme donor op internet.

Balliet probeerde woensdag een synagoge in Halle binnen te dringen. Toen dat niet lukte schoot hij een passerende vrouw en een man in een döner-restaurant dood. Balliet heeft zijn daad inmiddels bekend, maar ontkent een nazi te zijn. Dat laatste is anno 2019 overigens standaardprocedure onder nazi’s.

Balliet zegt alleen gehandeld te hebben, maar daar bestaat inmiddels gerede twijfel over, nog los van de anonieme donatie. Balliet had diverse wapens en maar liefst 4 kilo(!) springstof in zijn auto liggen. Op één na waren alle wapen zelfgemaakt. Volgens de politie is het onmogelijk die wapens en de bijbehorende munitie in je eentje te vervaardigen.

Balliet wordt vervolgd voor meervoudige moord en negen pogingen tot moord. De beide slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. Het betreft de 40-jarige Jana Lange en de 20-jarige Kevin S.

Bronnen: Spiegel Online en Arutz Sheva