Extreemrechtse propagandist niet langer welkom in Australië

De extreemrechtse haathoaxer Milo Yiannopoulos is niet langer welkom in Australië. Dat heeft de Australische Minister van Immigratie, David Coleman, vandaag bekendgemaakt. Vorige week verstrekte de regering Yiannopoulos nog een visum, tegen het advies van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in.

Volgens Coleman is het visum ingetrokken omdat Yiannopoulos zich na de terreuraanslag in Christchurch racistisch heeft uitgelaten over moslims. Milo’s opmerkingen zijn volgens de minister: “ten hemel schreiend en leiden tot haat en verdeeldheid”. Yiannopoulos betitelde de islam als “barbaars” en suggereerde dat moslims de aanslagen aan zichzelf te wijten hebben.

Milo hoopte met een tour door Australië wat geld binnen te harken. Dat is broodnodig, want financieel staat hij aan de rand van de afgrond. Hij is met uitzondering van het nazi-platform gab.ai van vrijwel alle sociale media gegooid en in de VS als spreker nergens meer welkom. Zelfs bij Breitbart bliefde men hem niet meer als redacteur nadat hij zich lovend uitliet over seksuele omgang met minderjarige jongens. Omdat hij weigerde zijn exorbitante levensstijl op te geven, heeft Milo inmiddels een schuld van 2 miljoen dollar opgebouwd.

Uiteraard kan Milo het altijd nog proberen in Nederland, waar de tolerantie voor fascistische denkbeelden traditioneel hoog is. Milo onderhoudt warme relaties met extreemrechtse kopstukken als Baudet en Geerten Waling.


Hieronder een video van Milo op een feestje, met nazi’s (waaronder Richard Spencer) die de Hitlergroet brengen: