Extreemrechts Republikeins Congreslid van Twitter geschopt

Twitter heeft het persoonlijke account van het Republikeinse congreslid Marjorie Taylor Greene verwijderd. Aanleiding is het herhaaldelijk posten van desinformatie over covid19.

Greene mocht namens de kiezers van het veertiende kiesdistrict in Georgia plaatsnemen in het Huis van Afgevaardigden, wat natuurlijk het zoveelste bewijs vormt dat een groot deel van de mensheid niet deugt. Greene is een QAnon-gekkie en hield zich derhalve in het Huis niet bezig met banale zaken als wetgeving. In plaats daarvan besteedde ze haar tijd aan het rondpompen van fascistische propaganda, hoaxes en complottheorieën. Hoe krankzinniger, hoe beter.

Op Rationalwiki (zeer aanbevolen) kun je haar Greatest Hits vinden. Een selectie:

Beter laat dan nooit, wellicht, maar Greene heeft dus maandenlang ongestoord fascistoïde drek kunnen verspreiden op Twitter. Pas na de zoveelste coronahoax werd het Twitter te gek.

Mocht je het goede voorbeeld van de mensen die Greene al die maanden hardnekkig zijn blijven rapporteren willen volgen: op de Nederlandstalige versie van Twitter kun je mensen vooralsnog niet rapporteren wegens het verspreiden van desinformatie. Dat kan wél met de Engelstalige versie. Column links: meer – instellingen en privacy – toegankelijkheid en taal.

Uitgelichte afbeelding: By United States Congress – https://twitter.com/RepMTG, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=98386260