Extra half jaar administratieve detentie voor Palestijn die 14 jaar uit zat , en voor circusclown

Israël heeft de Palestijnse gevangene Bilal Kayid, nadat zijn gevangenisstraf van 14 jaar was geëindigd, een administratieve detentie van zes maanden opgelegd, zo heeft de Palestijnse Commissie voor Zaken betreffende Gevangenen meegedeeld. Bilal Kayid verklaarde dinsdag dat hij uit protest in hongerstaking gaat.

Kayid, uit Asira ash-Shamaliyya in het district Nablus, werd in 2001 gevangengenomen wegens betrokkenheid bij activiteiten van de Abu ‘Ali Mustafa Brigades van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Tijdens zijn gevangenschap ontpopte hij zich als een leider van gevangenen, wat volgens de Gevangenen-commissie ertoe leidde dat hij vaak van gevangenis werd gewisseld en meermalen lang in eenzame opsluiting doorbracht, de laatste keer meer dan een jaar.Verschillende PFLP-gevangenen hebben verklaard dat zij uit solidariteit twee dagen met Kayids hongerstaking mee zullen doen en mogelijk langer als hij niet wordt vrijgelaten. Daarop vond een inval van de gevangenisautoriteiten plaats in de Eshel-gevangenis.
De afdeling werd gesloten, elektrische apparaten werden in beslag genomen en het regime werd aangescherpt.

Behalve Kayid kreeg maandag ook de 23-jarige clown en circusartiest Muhammad Faisal Abu Sakha zes maanden administratieve detentie opgelegd. In zijn geval was dat een verlenging. In totaal zal hij nu een jaar onder administratieve detentie (zonder vorm van proces) vastzitten in een Israëlische gevangenis, namelijk tot 12 december 2016.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist