Excuus van Hans labbekakken de Boer is boterzacht

Het woord labbekak had ik in die context niet moeten gebruiken. Het spijt me oprecht als ik mensen daarmee heb gekwetst. Dat was niet mijn bedoeling. Ik heb willen wijzen op de fouten in het stelsel van uitkeringen en toeslagen, maar het is duidelijk dat ik dat met andere bewoordingen had moeten doen.’

(bron)

Geen excuus over zijn meer dan walgelijke opmerking over Somaliërs, geen excuus over de impertinente leugen dat een bijstandsmoeder 2300 Euro zou ontvangen, geen excuus voor zijn gebrek aan kennis over de werkloosheidcijfers en de hoeveelheid banen die er voorhanden zijn.
Leugens die het NRC direct ontmaskerde.

Conclusie

De bewering dat driekwart van de bijstandsgerechtigden bestaat uit labbekakken is niet helemaal te checken, maar staat ver af van de beschikbare gegevens. De Boers uitlatingen over de hoogte van de bijstand, de Somaliërs en het belgedrag van premier Rutte kloppen niet. Wij beoordelen deze uitspraken als onwaar.

Nee alleen voor het zonder enig historisch inzicht, gebruiken van het woord labbekakken biedt hij na een storm van kritiek zijn excuses aan. Voor de rest blijft hij achter zijn verhaal staan.
Blijft hij in feite dezelfde mening hebben tegenover een groep van zijn landgenoten die hij eigenlijk minderwaardig vindt.

Boterzacht.