Ex-medewerker tipt Griekenland op proces tegen Goldman Sachs

“Zoek de domkop”, de eerste les die Chris Arnade op Wall Street leerde. De ex-handelaar die na 20 jaar de beursvloer omruilde voor fotografie vertelt over de rol van Wall Street in de Griekse schuldencrisis. Een rol met mogelijke consequenties voor Goldman Sachs, dat een proces riskeert naar aanleiding van de “complexe financiële deals” die met Griekenland in 2001 werden gesloten.

In 2012 verliet Chris Arnada de beursvloer van Wall Street voor fotografie. Tussen de vele fotoreportages door heeft Arnade soms tijd om stukjes over zijn jaren in Wall Street te tikken. Zeker als de plek waar hij twintig jaar als handelaar een dik belegde boterham verdiende, een rol heeft gespeeld in de Griekse schuldencrisis.

“De eerste les die ik op Wall Street leerde was, ‘zoek de domkop’,” begon Arnade zijn verhaal dat het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic plaatste, enkele dagen na het akkoord tussen de Eurozone en Griekenland. Terwijl het land met het nieuwe akkoord worstelt krijgt zakenbank Goldman Sachs waarschijnlijk een proces aan zijn broek naar aanleiding van de “complexe financiële deals” die met Griekenland in 2001 werd gesloten. Deze deals zouden een rol hebben gespeeld in de schuldencrisis waarin het land nu in verzeild is geraakt. (Lees verder bij de bron)

Bron: dewereldmorgen.be