Eurovisie Songfestival heeft afgedaan

Ondanks het nieuws in de media dat Nederland gewonnen heeft, zijn de directie, de uitvoerenden en aanhangers van dit zogenaamde Europese spektakel, benadrukt: Europese, door het ijs gevallen. Als men toelaat dat landen van buiten Europa mee kunnen en mogen doen aan deze Europese zangwedstrijd, dan heeft men zichzelf niet serieus genomen en is het tijd om dit stoffige muziekprogramma voorgoed op te bergen.

Het zou het toppunt moeten zijn van de Europese gedachten, het Eurovisie Songfestival, maar op het moment dat de organisatie in zee gaat met de grootste apartheidsstaat in het Midden-Oosten, de bezetter van de Palestijnse gemeenschap, waar voor de laatste op dit moment niemand in Europa enig gevoel heeft, dan valt men wel heel hard op zijn snufferd.

Deze komedie kan niet eens het puntje van de i van de naam wegdragen, als men zaken doet met en in deze apartheidsstaat, ik krijg de naam niet eens over mijn lippen.

Als men met deze staat in zee blijft gaan, ondanks de wetenschap en kennis die men heeft gekregen over de Apartheidsstaat Zuid- Afrika in die dagen, dan neemt men zichzelf niet eens serieus, laat staan de ander.

Het was zo overduidelijk dat de bezettende macht van Palestina probeerde om op alle manieren de wereld van het Eurovisie Songfestival voor zich te winnen; was het niet zo dat grensovergangen al jaren potdicht zaten, plots net voor het festival gingen er een aantal open, natuurlijk wel met behoorlijk militair vertoon en een controle die op een groot internationaal vliegveld niet zou misstaan, maar toch … overgangen gingen open, zo in de trant van … “Kijk eens, hoe goed we voor die arme Palestijnen zijn” …

Maar ondertussen gaan de beschietingen gewoon door, al is het niet of nauwelijks in het nieuws … Palestijnen worden nog dagelijks doodgeschoten, opgepakt of gewoon in elkaar geslagen.    

Maar Nederland is daar helemaal niet mee bezig, het is leuk dat we wat winnen, drie keer slikken, een gouden plaat uitgedeeld voor 80.000 keer een kunstje geflikt, en daarna gaan we toch weer verder met datgene waar het eigenlijk in Nederland om draait en dat is de binnenlandse politiek, sterker nog de gevechten tussen de ene partijleider en de andere partijleider, want de ene zou eens zetels kunnen verliezen aan de ander en dat moet op tv worden uitgevochten, ondanks dat het helemaal niet om deze figuren gaat, want de eerstkomende verkiezingen zijn gewoon Europese verkiezingen en zowel de heer Rutte als de heer Baudet doen zelf niet mee met deze verkiezingen. Dus gewoon weer verloren tijd, weggegooide zendtijd als men niet spreekt over de Europese verkiezingen en punten die daar toe doen.

Maar ik zie die bui alweer hangen, trappen naar elkaar over zaken die mogelijk in Nederland enige vorm van belangrijk zouden kunnen hebben, maar Europees zeker niet. Het zal wel weer een cabaret worden voor twee politieke mannen op leeftijd, in de coulissen van de wereldlijke politiek.   

Mocht u het interessant vinden, veel plezier er mee, en anders gewoon zappen …. er zal altijd nog wel iets meer interessants te vinden zijn op die tv en anders … eens een keer uitzetten. Moet je eens zien hoe opgelucht u dan bent … een verademing.