Hulde: Engeland sluit de grenzen voor neo-nazi’s

Neo-nazi alt-right troll Lauren Southern is vandaag in Calais aangehouden toen ze de oversteek wilde maken naar Engeland. Haar paspoort is in beslag genomen en ze is ondervraagd door de politie. Volgens de Britse politie is Southern een racistische haatzaaier (klopt) en dús niet welkom in Engeland. De Britten hebben al genoeg te stellen met fascisten van eigen bodem en zitten niet te wachten op Canadese import-nazi’s.

Afgelopen zaterdag pakte de Britse politie al de informele leider van Identity Evropa, de Oostenrijker Martin Sellner, op. Sellner was niet welkom op Britse bodem en werd zondag op het vliegtuig terug naar Oostenrijk gezet. Hij zou eigenlijk spreken op een bijeenkomst van Young Independence, de jeugdbeweging van de zieltogende UKIP, maar die bijeenkomst werd afgelast omdat de zaaleigenaar bang was voor rellen.  De bijeenkomst werd daarop verplaatst naar Speaker’s Corner in Hyde Park, waar de Oostenrijkse neo-nazi een toespraak zou houden. Ook dat feest ging dus uiteindelijk niet door.

Sellner probeert al een tijdje ook in Groot-Brittanië een afdeling van Identity Evropa op te zetten, maar dat gaat niet van een leien dakje. Vorig jaar slaagde ITV er in te infiltreren binnen de beweging, wat tot een onthutsende reportage leidde (video hieronder).  Zo werd Sellner o.a. betrapt op tirades tegen ‘het Joodse gevaar’ en racistisch gebral  waar zelfs de gemiddelde stamgast op de hashtag #PVV zich voor zou schamen.