EO’s Tijs van den Brink! Wat ga je hier aan doen knul?

DrsYell, u weet wel: die naar mijn idee uiterst moedige figuur wiens bloed domrechts Nederland wel wil drinken omdat ie consequent de racistische en gewelddadige stompzinnigheden uit die hoek op Twitter retweet in de hoop dat er misschien toch ooit een paar eens een keer in de spiegel die hij hen voor houdt zullen kijken en zich wellicht eens wat anders zullen gaan gedragen, is bedreigd om wat ie doet.
Hij had de euvele moed de EO aan te spreken op het soort gasten dat die omroep namelijk uitnodigt voor haar praatprogramma’s.
Gasten zoals waar ik hier over schreef die zonder enige gêne op social media eruit kramen wat de onderbuik kennelijk dicteert.
Zoals dat moslims aan bomen moeten hangen.
Dat mag niet. Ja, ik bedoel: je mag wel zeggen dat moslims aan bomen moeten hangen (dat is tegenwoordig normaal in dit land omdat ‘ze het er naar gemaakt hebben, toch?‘) maar je mag het uitschot dat dit soort mensen verachtende ideeën erop nahoudt daar niet over aanspreken.
Dat heet ‘vrijheid van meningsuiting.’
Maar wat al helemaal niet mag is dat je als burger die oprecht geschokt is over de gewelddadige taal van een aantal van de voorgenomen gasten de omroep aanspreekt waar men blijkbaar zo ziek is dit soort mensen verachtende wezens uit te nodigen om gezellig mee te babbelen.
Dan kan het namelijk zijn dat je – zoals in dit geval – je niet alleen de toorn van mevrouw over je afroept maar ook van de lieftallige echtgenoot.
Dan krijg je dus dit:

2014-11-21 Verbrijzelde schedel

aldus mevrouw en van de hand van meneer – die het kennelijk ook op mij voorzien heeft als ik zijn Twittertijdlijn zo bekijk – dit:

2014-11-21 Stoeprand drsYell

Dus de vraag aan Tijs van den Brink en zijn EO is: wat gaan jullie eraan doen opdat wij ons vanaf vandaag niet meer bedreigd hoeven te voelen door lieden die anderen dood wensen?
Is het uitnodigen van dit soort lui, is het niet reageren op oproepen van gealarmeerde en geschokte Twitteraars ter zake om één en ander af te blazen, niet hetzelfde als geweld en openlijke of verkapte bedreigingen met geweld faciliteren?
Dit soort tuig van de richel sterken in de waanidee dat het normaal is mensen aan bomen te wensen? Te bedreigen met verbrijzelde schedels ‘omdat ze dan wel iets gedaan hebben waarschijnlijk dat niet door de beugel kan?’ Te zeggen dat ze uit moeten kijken bij een stoeprand? Wat is dit voor iets welhaast surrealistisch?
Het spreekt vanzelf dat ik gezien het toch wel ernstige karakter van één en ander er inmiddels zorg voor gedragen heb dat wanneer één van ons iets overkomt, het lieftallige echtpaar uit Rotterdam ook zeker bevraagd zal gaan worden door de daartoe bevoegde en ter zake competente autoriteiten.
Mocht u overigens een verstoppinkje hebben in het toilet dan wel de gootsteen: ik zou een ander loodgietersbedrijf in de arm nemen.

Tot slot: ook deze nazi was te gast bij Tijs van den Brink en de vraag steekt werkelijk de kop op of Van den Brink en de rest van die lui bij de EO wel helemaal gezond zijn:

2014-11-21 Nanninga Mein Kampf

Ook dit hadden ze kunnen weten bij de EO als het gaat om een gast voor het programma die de afschuwelijke verdrinkingsdood van mensen op de Middellandse Zee kennelijk reuze grappig vindt, anderen wil uitroeien middels het ebola-virus en nazi’s verheerlijkt.