Energie besparen levert meer rendement op dan een spaarrekening

Energie besparen levert meer rendement op dan een spaarrekeningDoor energie te besparen kan men meer rendement krijgen dan bij rente op een spaarrekening.

Rendement op korte termijn
Door op korte termijn meer rendement te krijgen dan op een spaarrekening kan men jaarlijks gebruik maken van de energie aanbiedingen bij energieleveranciers. Overstappen van energieleverancier is indirect een rendement op langer termijn. Wanneer men dit ieder jaar doet wordt er elk jaar weer geld bespaard.

Meer rendement op langer termijn met duurzame investeringen
Uiteraard zijn er meer manieren om rendement te halen dan overstappen van energieleverancier. Zo biedt het isoleren van een woning een rendement dat te vergelijken is met zeven tot twaalf procent rente op een spaarrekening. Dit terwijl het niveau van de huidige spaarrente rond de één tot anderhalve procent ligt.

Daarbij is het rendabel om zonnepanelen op uw huis aan te leggen. Zo kan men de energiekosten compenseren met de opgewekte energie en het overschot daarvan weer terugleveren aan de energieleverancier. Let op dat dit bij de netbeheerder gunstiger uitvalt doordat zij vaak een hoger tarief bieden voor een kWh.