En alles bleef zoals het was ……..

tweede-kamer-stoelenZe stonden er bij, keken er naar, deden een plas en alles bleef zoals het was.

Woensdag was weer een dure middag en avond, al die duur betaalde mensen die een rituele dans uitvoerden in de Tweede Kamer. Boeh roepende oppositie en verontschuldigingen (of niet) stotterende regeringspartij VVD. De VVD-bewindslieden zullen hun leven beteren (mag je liegen?) en zorgen dat ze het vertrouwen van de Tweede Kamer weer terug krijgen. Natuurlijk joh. Geen probleem, gaat goed komen, toch? Allemaal toffe peren onder elkaar.

Woensdag de oren gewassen en dan lees ik dit donderdag:

D66, GroenLinks en de ChristenUnie zeggen niet bij voorbaat dat zij nooit meer willen samenwerken met het kabinet. (NOS)

Het gaat dus gewoon zijn gezapige gangetje, de oppositie heeft net gedaan of ze tanden heeft en weer extra zendtijd geregeld. Maar echt controleren doet de Tweede Kamer al heel lang niet meer. Het is een tandenloze keffer die gewoon meehobbelt omdat hij al zo op leeftijd is, dat er niks gevaarlijks meer van uit gaat. Want ze zitten toch allemaal in hetzelfde schuitje. Nu zorgen dat je blijft zitten in die blauwe stoelen en na je politieke carrière zorgen dat je ergens leuk terecht komt met wat commissariaten. Het is één walgelijke pot nat. En dan vragen ze zich nog af waarom mensen niet meer zijn geïnteresseerd in politiek.