Elk land krijgt de aanslag die het verdient

Dat hebben wij weer. In de Verenigde Staten ragden onvervaarde zelfmoordterroristen in vliegtuigen de complete Twin Towers aan gort, in Londen bliezen ze drie metro’s en een bus op, in Madrid werden hele treinen weggevaagd en in Parijs maakten ze er een spectaculaire gijzeling van, waarbij de horrormoslimterroristen na een zwik slachtoffers te hebben gemaakt en de spanning flink te hebben opgebouwd middels een sensationele vluchtactie waarbij het halve Franse leger in de achtervolging ging, zich uiteindelijk naar Allah lieten schieten.

Wij hebben Tarik Z., een keurig geklede en gekapte jongeman die gisteravond met een neppistool de NOS-studio op het Mediapark te Hilversum binnenwandelde en zendtijd eiste. Een verwarde 19-jarige jongen, waarschijnlijk verkerend in een psychose, die niet zijn pistool op het eerste het beste hoofd zette dat hij tegenkwam om ‘ik wil nú de uitzending in of ik schiet je kop eraf’ te brullen, maar beleefd een kwartier lang bleef wachten tot iedereen zo ver was, zonder zijn neppistool ook maar één seconde op iemand te richten en die tegen de gegijzelde portier zei: ‘Ik laat u straks gaan hoor meneer’. Een jongen van wie je denkt: ach gossie, wat moet hij nu, zijn hele toekomst ligt aan diggelen.

Natuurlijk probeerde de NPO er, met Ron Fresen in de hoofdrol, nog wat van te maken door 84 keer het filmpje te laten zien dat iedereen nu zo’n beetje uit zijn hoofd kent. ‘Nog een keer dan,’ zei Ron tien, twintig, dertig keer, ‘hier wordt –ie ingerekend door de pliesie’. Je ziet de jongeman enigszins verwonderd kijken en onmiddellijk braaf zijn neppistool op de grond gooien, waarna hij gaat liggen en besprongen wordt door een stuk of vier, vijf van adrenaline stuiterende politiemannen met getrokken dienstwapen. ‘MELDKAMER, SITUATIE ONDER CONTROLE, VERDACHTE AANGEHOUDEN!’

Zelfs de Teletokkiekrant kon er verder niks sensationeels van maken. Men komt niet verder dan het opvoeren van een oud-klasgenoot die Tarik Z. ‘altijd al wat vreemd’ vond en een filmpje van YouTube waarin Tarik een beetje maf doet, zo’n filmpje dat honderden jongens van negentien van zichzelf maken en op YouTube gooien. Angstaanjagend en luguber, volgens het Televod van Sjuul Paradijs. Leuk geprobeerd, maar zelfs Paradijs kan van deze jonge student met de beste wil van de wereld geen nietsontziende moslimhorrorterrorist maken. Ik hoop voor Tarik Z. dat hij de behandeling krijgt die hij nodig heeft.

Voor de NPO-medewerkers is het te hopen dat er nu een paar bewindspersonen wakker zijn geworden, want van de aangekondigde extra beveiliging van het Mediapark na de aanslag op Charlie Hebdo was bitter weinig te merken. Als de eerste de beste verwarde knul met een neppistool zonder enig probleem naar binnen kan lopen is dat voor de doorgewinterde terrorist helemaal een koud kunstje.

Aan de andere kant: die terroristen zien ook heus wel dat Nederland helemaal geen aanslag nodig heeft. Wij hebben immers de PVV en de Telegraaf Media Groep om  het volk bang te maken.