Eigenares Perronnetje vervolgd wegens zelfverdediging in racistische belaging

Sommige berichten zijn zo ongelooflijk dat ze daarom alleen al waar moeten zijn. De vrouw die zich tegen racistisch gespuis moest verdedigen dat haar eethuis aanviel wordt vervolgd. Verneemt zij van NoordHollandNieuws. De wegen van het Openbaar Ministerie zijn werkelijk niet te volgen.

De eigenaresse van ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd op verdenking van mishandeling. De 37-jarige Gilly Emanuels werd vorige zomer langdurig geterroriseerd door hangjongeren. Daarbij liepen de gemoederen op een gegeven moment zo hoog op dat ze de jongeren met een stok te lijf ging.

Naast de eigenaresse wordt ook een 18-jarige man vervolgd door het OM. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden op verdenking van belediging. Beide kampen hadden aangifte tegen elkaar gedaan.

Opmerkelijk genoeg was Emanuels nog niet op de hoogte toen NH Nieuws haar om een reactie vroeg. “Dan weet u meer dan ik, ik ben verbaasd”, reageert ze hoorbaar overvallen door het nieuws. “Ik ben sprakeloos. Ik wil juist rust met mijn gezin, dit is een moeilijke periode. Blijkbaar is dit wat het OM gaat doen. Ik moet dit even laten bezinken.”

Lees en huiver.