Eigenaar Alfa bierbrouwerij lid van Forum voor Democratie

 “Harry Meens is directeur van een vier-generatie oud familiebedrijf. Hij maakt zich zorgen over de onbegrensde globalisering en de wijze waarop het MKB daardoor in de verdrukking raakt en een belangrijk stuk sociale cohesie teloor dreigt te gaan. Voor FVD wil hij zich sterk gaan maken voor verbetering van het ondernemersklimaat, vermindering van de regelgeving en vergroting van de economische dynamiek in Nederland.” (FvD)

Als je dit profiel van Harry Meens leest lijkt het net alsof hij zich aangesloten heeft bij een of ander standaard rechts partijtje. Dat familiebedrijf betreft overigens de Alfa bierbrouwerij te Schinnen  (Z-Limburg), waarvan ik de producten ook regelmatig heb genuttigd.

Maar die partij betreft hier dus Schorem Forum voor Democratie. De partij van Thierry Baudet, die denkt dat vrouwen het stiekem wel lekker vinden om verkracht te worden door salonjuffers ruwe bonken als daar zijn Thierry Baudet zelf, en bovendien bang is dat ’s Neerlands Bloed op homeopathische wijze verdund gaat worden. In reacties op de uitzending van Paul en Jinek, waar Frits Wester eindelijk eens deed wat een journalist moet doen, namelijk iemand keihard klemzetten op zo’n bewering, kon je lezen dat het weer typisch de linkse publieke omroep was die dit soort uitspraken als racistisch weg probeerde te zetten. Wegzetten hè? Terwijl het zo ongeveer als schoolvoorbeeld van racisme op Wikipedia gezet zou kunnen worden.

Maar goed, het is dus de partij van diezelfde Baudet waar Harry Meens zich sterk gaat maken “voor verbetering van het ondernemersklimaat, vermindering van de regelgeving en vergroting van de economische dynamiek in Nederland.”

Dat daarbij en passant homeopathische vermenging van Zuiver Nederlandsch Bloed (dat vooral stroomt in een van alle kanten door buitenland omgeven schier-enclave als Zuid-Limburg, nietwaar, en dat mensen voorbrengt met namen als Thierry Baudet) met dat van vieze bruine mensen wordt tegengegaan is mooi meegenomen.

Maar ik heb mijn laatste Alfa-bier gedronken, dat weet ik wel.