Eerdmans bereid ouderen als een baksteen te laten vallen, mits hij vluchtelingen mag weren

JA21-leider Joost Eerdmans is bereid ouderen als een baksteen te laten vallen als hij vluchtelingen mag weren. Dat zegt hij tegen Nieuwsuur, als reactie op het kabinetsplan de AOW te ontkoppelen van het minimumloon.

Omdat het kabinet momenteel niet over een meerderheid beschikt in de Eerste Kamer, heeft het de steun van andere partijen nodig. PvdA en Ja21 hebben aangegeven het kabinetsvoorstel niet te zullen steunen. Op steun van SP en GL hoeft het kabinet ook niet te rekenen, wat betekent dat het voorstel weinig kans maakt ongeschonden door de Senaat te komen.

De geboren opportunist Eerdmans is echter bereid zijn standpunt bij te stellen als hij buutn’landers met een donker huidskleurtje bij de grens tegen mag houden: “Als invoer van het strenge Deense migratiemodel op tafel komt, dan valt er te praten”.

Denemarken heeft het meest restrictieve immigratiebeleid van West-Europa. Uiteraard mag de Deense regering Joost Eerdmans tot haar meest toegewijde fans rekenen.

Uitgelichte afbeelding: By Voice of America News: Margaret Besheer reports from the northern Lebanese city of Tripoli; "Syrian Refugees Seek Out Smugglers". – https://www.youtube.com/watch?v=oWvHr-0BXhc&feature=plcp, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21078167