Een misverstand van Ard van der Steur

Inwoners van Zoetermeer kregen deze week een brief in de bus waarin inwoners ‘een uniek aanbod’ werd gedaan, meldde NRC. Behalve de naam van Van der Steur prijkten ook de namen van de onderdirecteur van KPN en die van VVD-burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer onder de brief.

Je verzìnt het toch gewoon niet; de Minister van Veiligheid en Justitie, zijne excellentie Ard van der Steur, die zijn handtekening per ongeluk even onder een mailing van de KPN zet. En zo ook een Charlie Aptroot, als VVD-burgemeester, niet te vergeten.

De VVD-bewindsman vermoedt dat de fout is veroorzaakt door een ‘misverstand’.

Nou precies, die hoop  hadden wij ook al. Dat het zeg maar niet bewust is gebeurd in het kader van het vrije marktdenken van de VVD, waaronder wellicht zelfs het Ministerie van Veiligheid en Justitie geprivatiseerd zou kunnen worden. Het Ministerie van KPN – Veiligheid en Heineken – Justitie, zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden, zeker met een Ard van der Steur aan het roer die weer eens ergens een handtekening onder zet.

Dit begint op een bewuste strategie te lijken van Van der Steur. Op het moment dat hij begon te ontdekken dat hij deze baan echt, maar dan ook ècht niet aan kon, is hij volgens mij begonnen de ene ramp na de andere te creëren, wetende dat met de wachtrij aan ‘spoed’debatten er werkelijk geen beginnen meer aan zou zijn voor de Kamer om dat allemaal bij te houden. Dat kan de enige verklaring zijn voor deze ongeëvenaarde serie blunders. Met daarbij ook de PvdA in gedachten die al twee jaar niets anders meer kan doen dan politieke zelfmoord middels een kabinetscrisis proberen te vermijden, en dus echt niet een tweede VVD-minister van justitie gaan wegsturen. Daarmee op bevredigende wijze hun definitieve ondergang alleen maar verder bezegelend.

 

Bron: Algemeen Dagblad