“Een jongetje goot benzine over mijn lichaam”

In Ghana zijn homo’s tweederangsburgers, stelt Human Rights Watch in een nieuw rapport. Onder meer een lesbische vrouw getuigt hoe ze geslagen en met benzine overgoten werd. Homoseksualiteit is nog steeds strafbaar in het Afrikaanse land.

“Midden september 2009 vroeg de districtschef in mijn stad me langs te komen”, vertelt de dertigjarige Pearl uit Kumasi in het rapport No Choice but to Deny Who I Am. “Ik werd naar de vergaderzaal gebracht en moest daar gaan zitten te midden van ongeveer vijftig mensen.”

“Ze vroegen me of ik een lesbisch was. Ik zei nee. Een politieagent schopte met zijn laars op mijn mond en zei dat ik niets mocht zeggen. Ik begon te bloeden.

“Toen begon iedereen me te slaan. Ze brachten me naar buiten en sleurden me over de grond terwijl ze me bleven slaan. Een jongetje deed een autoband om mijn nek en goot benzine over mijn lichaam, klaar om me in brand te steken. De pastor zei dat ik alles moest bekennen voor ik stierf.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be