”Een Israel dat een ander volk 70 jaar onderdrukt voelt niet echt als thuis”

Ruim 7,000 Israeli’s en Palestijnen hebben woensdag, op de dag dat Israel de slachtoffers van de Holocaust en van de diverse oorlogen herdenkt, een gezamenlijke alternatieve ceremonie gehouden, waaraan werd deelgenomen door  het Forum van Getroffen Families (Bereaved Families) en de Strijders voor Vrede (Combatants for Peace).
Het was een bijeenkomst in de open lucht in het HaYarkon Park in Tel Aviv nadat een auditorium in Holon, dat aanvankelijk voor de bijeenkomst was gehuurd, het af liet weten omdat het om een ”politieke bijeenkomst” zou gaan. Dinsdag moest bovendien het hooggerechtshof nog tussenbeide komen, om een beslissing van minister van Defensie Lieberman te overrulen en 110 Palestijnen alsnog permissie te verlenen om Israel aan de andere kant van de Groene Lijn binnen te komen en deel te nemen.Verleden jaar was dat misgegaan en werd er een alternatieve bijeenkomst georganiseerd in Beit Jalaa in bezet gebied.
Onder de sprekers waren Adi Kahlon, wiens vader Dov al langer geleden was gedood bij een zelfmoordaanslag in Haifa,Dr. Amal Abu Sa’ad, wier man, de wiskundeleraar Yaqub Abu Alqi’an, in 2017 werd doodgeschoten door de politie bij een sloopactie in het Bedoeïenendorp Umm al-Hiran (dat inmiddels in zijn geheel afgebroken gaat worden), Jihad Zriar, wiens zoon, Alaa, door het Israelische leger werd doodgeschoten in Hebron toen hij weg was naar het huis van zijn grootvader, en de schrijver David Grossman, wiens zoon Uri werd gedood in 2006, tijdens de inval in Libanon die in Israel ”de tweede Libanese oorlog” wordt genoemd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist