Een brief aan Rob Scheepers

Beste meneer Scheepers

Ik had vernomen dat u 25 juni een groot festijn gaat houden, met de VVD. Met meneer Dijkhoff, van de VVD, in Veldhoven.

Die Dijkhoff is zogenaamd een hele toffe peer en dan gaat u daarmee allemaal fratsen uithalen. Allemaal om de VVD (de meest asociale partij van Nederland) een hart onder de riem te steken. Daarmee komt u de VVD dus tegemoet en indirect is dat dus een aanval op zowel de Nederlandse bevolking, als de vluchtelingen.

Het doet mij denken aan de keer dat Rutte ineens ‘stand up comedy’ deed. Tenenkrommend. De man die het meest wrede beleid mogelijk doordrukt en vervolgens een clownsneusje opzet. Een duistere vertoning.

Vluchtelingen zijn gevlucht voor geweld, oorlog, onthoofding en marteling.

Waarom zou je er dus grappen over maken?

In die zin, wat is er grappig aan? Het is alsof je grappen maakt over iemands verkrachting, of iets dergelijks. En dan ook nog eens iemand die zich niet kan verdedigen. Iemand die er niet eens weet van heeft.

Begrijp mij niet verkeerd, doe wat je niet laten kan. Ik ben hier niet om een boete op te leggen, of wat dan ook. Ik geef u slechts mijn mening.

Ik vraag mij dan af hoe die ‘grappen’, met de VVD eruit gaan zien?

VVD maakt het voor vluchtelingen vele malen moeilijker om zich weer ergens te vestigen en opnieuw te beginnen.

Waarom moeten zij dan nog een trap na krijgen? Wat voor grapjes wil je daar nog over maken? Kinderen die verdrinken en aanspoelen, aan de stranden in Europa. En dan gaan jullie daar mopjes uit schudden? Mensen wier familie is omgekomen in bombardementen, hele gezinnen die uit elkaar getrokken zijn. Waarom moet dat ‘luchtig gemaakt worden’?

Een beetje respectloos hé.

Ik vind het vreemd, op zijn minst heel vreemd. En ik zie er totaal de meerwaarde niet van in, op geen enkele manier, voor niemand.
Maar begrijp mij niet verkeerd, doe wat je wilt, of denkt te willen. Zie dit ook niet als een ‘bedreiging’ of iets dergelijks. Slechts een stukje advies/inzicht.

gegroet,

Kameraad Nagosaki Makashimi