Economen: EU kan alleen winnen bij nieuwe start Griekenland

19 topeconomen waaronder Robert Skidelsky en Nobelprijswinnaars economie Joseph Stiglitz en Chris Pissarides roepen in een open brief aan de Financial Times op om Griekenland een nieuwe start te gunnen. Het wordt tijd dat de EU inziet dat de remedies van de trojka de crisis alleen maar verergerd hebben.

Nadat een aantal columnisten van de Financial Times in hun columns hadden gepleit voor een schuldverlichting voor Griekenland hebben 19 economen zich in een brief aan de redactie van de krant achter deze oproep geschaard.

Volgens hen is schuldverlichting eerst en vooral een ethische keuze. Gezien de sociale en politieke gevolgen moet dogmatische halsstarrigheid over volledige schuldaflossing verworpen worden. Schuldverlichting zal de Griekse regering de kans geven om echte hervormingen door te voeren – door ondermeer de massale corruptie en belastingontwijking aan te pakken en te investeren in hogere productiviteit. Dat kan volgens de 19 economen op drie manieren: (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be