Eberhard van der Laan beloont wat het Parool bagatelliseert

Dit noemt het Parool ‘onlusten.’

Gaza, zomer 2014 (screenshot eigen archief)
Gaza, zomer 2014
(screenshot eigen archief)

Zo worden massamoord en genocide alsook de schokkende getuigenissen van Israëlische soldaten die meegedaan hebben aan de verschrikkingen van vorig jaar zomer jegens de bevolking van het getto dat Gaza is gebagatelliseerd.
‘Onlusten.’ Ruim tweeduizend gedode burgers waaronder meer dan vijfhonderd kinderen, een hele stad compleet verwoest met daardoor honderdduizenden mensen dakloos die ook nog eens een horror winter moesten zien te overleven omdat Israël de levering van het broodnodige cement saboteert, dat alles plus nog veel meer onbeschrijflijke ellende heet wat het Parool betreft ‘onlusten.’
Het toevoegen van ’tussen Israël en de Palestijnen’ suggereert ook nog eens heel geniepig iets van ‘waar twee vechten hebben twee schuld.’
Nee: er is maar één schuldige in dit hele drama en (volgens de verknipte logica van Frans Timmermans en Bart Schut ben ik wegens kritiek op Israël dan direct een ‘antisemiet’) dat is Israël.
Overigens, wat die twee die ik net noemde betreft: ik word liever door hen gekwalificeerd als ‘antisemiet’ dan dat ik een veer van ze in mijn achterste gestoken krijg. Zou dat laatste het geval zijn, is er echt iets fout.
Verder weten we nu in elk geval dat van der Laan genocide en massamoord begaan door zijn vrienden beloont middels een samenwerkingsverband met een regering waarin inmiddels ministers zitten die openlijk pleiten voor het uitroeien van een heel volk.
Dat is goed om in het achterhoofd te houden wanneer ie ooit weer zijn hypocriete bek opentrekt over de gruwelen van het nazisme.
Moeten we het nog over de SP hebben in dit verband of volstaat deze verwijzing?
Eberhard van der Laan beloont wat het Parool bagatelliseert.