Dyab Abou Jahjah: “Over mijn link met Jeremy Corbyn en de moddercampagne tegen hem en mij”

De moddercampagne tegen Jeremy Corbyn bereikt stilaan ongekende laagten. Nu wordt ook Dyab Abou Jahjah er door de Britse media bij gesleurd. Ondermeer The Sun wijdde een artikel aan het contact dat Jeremy Corbyn en Dyab Abou Jahjah ooit hadden. Hieronder dient Dyab Abou Jahjah de Britse tabloids van antwoord.

Toen een vriend me deze ochtend belde en vertelde dat de Britse tabloid The Sun een volledig artikel aan me gewijd had, dacht ik dat het om een misverstand ging. Ik nam aan dat ik verward werd met iemand anders. The Sun? Moeten zij niet schrijven over één of ander model dat met anorexia kampt? Of over een Tory die zijn broek niet kan ophouden in de nabijheid van jonge meisjes?

Sinds het duidelijk wordt dat Jeremy Corbyn een realistische kans maakt om de nieuwe leider van Labour te worden, worden alle mogelijke bezwarende elementen uit zijn verleden naar boven gehaald. Jeremy Corbyn is de ergste nachtmerrie van de Britse en buitenlandse elites. Corbyn is een man die doorheen zijn politieke carrière altijd heeft vastgehouden aan zijn socialistische ideeën, die zich ingezet heeft voor legitiem verzet en de dialoog tussen volkeren gestimuleerd heeft.

Het is in dat verband dat ik Corbyn heb ontmoet en er kortstondig mee heb samengewerkt in 2009. We organiseerden samen een debat in het Britse parlement. Het was een debat waarin Corbyn, ikzelf en toenmalig Hezbollah parlementslid en thans Libanees minister, Hussein Haj Hassan, het woord namen. De dag voordien hebben Corbyn en ik ook gesproken op een bijeenkomst van de Britse anti-war movement. Dat bezoek werd in de eerste plaats mogelijk gemaakt door Corbyns openheid en bereidheid tot dialoog. (lees verder bij de bron van dit artikel)

Bron: dewereldmorgen.be