Duizenden Palestijnse gevangenen beginnen hongerstaking

Zo’n 1600 Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen hebben aangekondigd vandaag, maandag 17 april, op Yom al Asir, de Dag van de Gevangenen, een hongerstaking te beginnen. Een aantal was een dag eerder al begonnen. Mogelijk gaan uiteindelijk een 3.000 tal gevangenen deelnemen. Het dreigt de grootste protesthongerstaking te worden die de Palestijnen ooit hebben gehouden.
Tot de staking is opgeroepen door Marwan Barghouti, één van de populairste leiders van Fatah en de meest voor de hand liggende opvolger van Mahmoud Abbas als Palestijnse president. Barghouti zit echter sinds 2002 zelf in een Israelische gevangenis en is veroordeeld tot vijf maal levenslang, zogenaamd wegens medeplichtigheid aan moord, maar in werkelijkheid wegens zijn aandeel in de Tweede Intifada.

Barghouti riep in een verklaring die door zijn vrouw Fadwa werd verspreid, de bevolking, president Abu Mazen, het Palestijnse leiderschap en Palestijnse fracties op om demonstraties, sit ins en algemene stakingen te houden om de hongerstaking te ondersteunen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist