Duitsland: neo-nazi gekozen tot voorzitter stadsdeelraad

Een lid van de nationaal-socialistische NPD is met algemene stemmen gekozen tot voorzitter van de stadsdeelraad (niet burgemeester, zoals elders abusievelijk gemeld wordt) van het stadje Altenstadt-Waldsiedlung, vlakbij Frankfurt am Main. Het stadje heeft 12.000 inwoners.

Tot ieders verbijstering stemden ook de leden van CDU en SPD vóór de benoeming van Stefan Jagsch, naar verluid omdat hij de enige is die fatsoenlijk met een computer om kan gaan. We kid you not.

De landelijke leiding van CDU en SPD ziet er de humor niet van in. Beide partijen eisen dat de stemming ongeldig wordt verklaard.  Lars Klingbeil, de secretaris-generaal van de SPD, veegde zijn partijgenoten publiekelijk de mantel uit: “Wij werken niet samen met nazi’s! Nooit!”.

De NPD is een openlijk nazistische partij. Landelijk wordt ze volledig overvleugeld door de AfD, maar lokaal is ze hier en daar nog vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

Bron: Newsweek

Uitgelichte afbeelding: voormalig NPD-voorzitter Udo Voigt voor een vlag met een portret van Rudolf Hess. Marek Peters / www.marek-peters.com Additionally you can support Marek Peters by Flattr. – self-made (NPD-Vorsitzender Udo Voigt als Redner vor dem Konterfei des Hitler-Stellvertreters Rudolf Hess), GFDL 1.2, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2966970