Duitse minister de Maizière: meer migranten noodzaak voor Duitsland

Thomas de Maizière (CDU), Duitse minister van Binnenlandse Zaken, wil meer reclame voor Duitsland in het buitenland. Vaker moeten migranten overwegen naar de Bondsrepubliek te komen voor werk.

Op de conferentie discussieerde de Maizière met vertegenwoordigers uit de wetenschap, economie, kerken, gemeenten, vakbonden en migrantenorganisaties over immigratie. Economen en deskundigen waarschuwen al langer: Duitsland moet meer buitenlanders aantrekken om een dreigend gebrek aan vaklieden vanwege de vergrijzing van de samenleving af te wenden.
(Sächsische Zeitung [vertaald uit het Duits])

Deze uitspraak van nota bene een CDU-minister is een tweede klap voor Geert Wilders binnen een paar dagen. Na de teleurstellende publieke opkomst voor hem in Dresden schiet de Maizière het idee van het Polenmeldpunt van drie jaar geleden definitief aan gort. Duitsland heeft migranten nodig. Nederland volgt, als het gaat zoals het tot nu altijd is gegaan, over enige tijd in deze. Ook Wilders’ stiekeme hulpje Lodewijk Asscher, die sprak over ‘code oranje’ en een onderzoek heeft ingesteld naar de komst van Roemenen en Bulgaren, mag de staart tussen zijn benen steken.