Drie moslims genadeloos neergekogeld in North Carolina

In het Amerikaanse stadje Chapel Hill (North Carolina) werden drie moslims in koelen bloede neergeschoten door een man die hun huis binnendrong. De drie waren familie van elkaar. Er zijn aanwijzingen dat de man specifiek moslims viseerde. Op sociale media is de woede groot over het stilzwijgen van de media omtrent de moordpartij.

De slachtoffers zijn Deah Shaddy Barakat (23), Yusor Mohammad (21) en Razan Mohammad (21). Zij werden dood aangetroffen toen de politie ter plaatse kwam omstreeks vijf uur ’s avonds lokale tijd. Deah Bakarat studeerde tandheelkunde en was actief in een project dat gratis tandzorg aanbiedt in Palestina, zijn schoonzus Razan volgde een bachelor in architectuur en ruimtelijke planning.

Ondertussen is reeds een verdachte opgepakt. Het gaat om de 46-jarige Craig Stephen Hicks. Politiediensten laten momenteel weinig vrij over de motieven van de verdachte. Maar vermoed wordt dat het om een aanslag gaat die gericht is tegen moslims. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be