Dood met subsidie

Nog maar een paar jaar geleden werden de melkquota afgeschaft, zodat boeren, pardon, “agrarische ondernemers” onbeperkt melkkoeien konden exploiteren. En nu is het dan toch weer wenselijk dat ze het niet doen en dus:

Nederland moet snel veel koeien kwijt, om aan Europese milieueisen te voldoen. Vanaf maandag biedt de regering boeren die hun stal leegruimen 1200 euro per koe.

Waarom zou je een gezonde en productieve melkkoe slachten? Omdat het moet van de regering. Die biedt boeren vanaf maandag 1200 euro per koe, als ze ál hun dieren wegdoen en hun bedrijf beëindigen. Alleen door een verplichte inkrimping van de Nederlandse melkveestapel verwacht staatssecretaris Martijn van Dam weer aan de Europese milieunormen te kunnen voldoen. Haast is geboden, want als het dit jaar niet lukt, wacht de Nederlandse melkveehouderij een financiële strop van jewelste.

Bron.

Wonderlijk nietwaar – iedereen met gezond – eh – boerenverstand had dit kunnen voorzien, behalve de agrarische ondernemers en de hen door dik en dun steunende regering. Een massaslachting op gemene kosten.