Dodental van manifestatie in Gaza loopt op tot 21

Het dodental als gevolg van het Israelische optreden in Gaza is opgelopen tot 21. Een man die afgelopen vrijdag door scherpe munitie was gewond, is donderdag aan het begin van de middag overleden. Het was de 34-jarige Shadi Hamdan al-Kashef uit Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Medische bronnen zeiden dat hij overleed als gevolg van een hoofdwond.

Het Palestijnse ministerie van Gezondheid maakte intussen bekend dat woensdagavond laat ook het lichaam kon worden geborgen van een man die in Noord-Gaza door een drone was doodgeschoten, in de buurt van het grenshek met Israel. De identiteit van de man was overigens nog niet bekend.
Het dodental van de ”Grote Mars van de Terugkeer” ter herdenking van de ”Dag van het Land” in 1976 en van de Nakba in 1948 waarbij 750,000 Palestijnen werden verdreven, blijft oplopen. Morgen, vrijdag, is weer een hoogtijdag waarbij tienduizenden deelnemers worden verwacht. Gevreesd wordt dat Israel daarbij opnieuw grote aantallen mensen met scherp gaat beschieten.

– Eerder verschenen bij Abu Pessoptimist