“Divest the Globe”

Op 23, 24 en 25 oktober komen de ‘Equator Banks’ bij elkaar in São Paulo, Brazilie. Deze 91 banken gaan praten over hun richtlijnen op het gebied van klimaat en indigenous rights.

Daarom roept de indigenous groep Mazaska Talks op tot 3 wereldwijde actie dagen om deze banken op te roepen om te stoppen met investeren in fossiele projecten en de rechten van inheemsen te respecteren. 24 oktober zullen acties in Europa plaatsvinden.

In Nederland doen we mee met een foto-actie:
– Maak een foto van jou / je groep met een oproep aan de Nederlandse banken: Stop funding fossil fuel projects #Divesttheglobe
– Zet deze foto op social media (Twitter, Facebook, Instagram) en deel deze met #DivesttheGlobe. Zie hier voor wat voorbeeld posten/tweets: https://docs.google.com/document/d/1MN2L1LLrEbpVY323zvL5xdxM_r2P57OzJu_5xSRrS6I/edit?usp=sharing
– Tag banken als ING, ABN Amro en Rabobank, die deze dagen ook aanwezig zijn in Brazilie.
– En verspreid het woord: roep ook jouw vrienden op om je solidair te tonen met deze inheemse groepen en roep onze banken op verantwoordelijkheid te nemen!

Laten we goed luisteren naar inheemse volkeren en ons solidair tonen met hun oproep. Equator banks ACT, #DivesttheGlobe!

Zie hier meer informatie:
https://mazaskatalks.org/?utm_content=bufferf175f&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Facebook