Dit land is echt van iedereen

Wie ooit nog weer naar Roelof Hemmen van RTL en de Speakers Academy luistert, is niet goed snik. Op zijn blog met de titel ‘700 dode bootvluchtelingen. Mooi zo.’ beklaagt hij zich eerst over de talloze vunzige reacties van ongedierte dat juicht over die enorme menselijke tragedie. Hemmen heeft het over harteloosheid en dat die harteloosheid hem boos maakt. Dan heeft hij het over een meisje dat heel verdrietig wordt als ze getuige is van hoe de gewapende tak van de PVV vluchtelingen in Amsterdam in elkaar mept.
Ze zegt:

“Dit is niet ons land, dit land is van iedereen.”

Bron

Die uitspraak ‘raakt’ Hemmen naar eigen zeggen. Je zou denken: man met empathie en compassie. Ondanks dat ie werkt voor een bedrijf dat onderdeel is van een concern met een wel heel zwarte reputatie: het Bertelsmann-concern. Of Hemmen zich daarvan bewust was toen hij bij RTL solliciteerde is een vraag die we in het midden zullen laten. Maar dan komt de ware aard boven:

Ik snap best dat we al die arme sloebers hier niet kunnen hebben. Dit land is echt niet van iedereen. (Sorry, lief meisje.) En ik snap ook wel dat opvang in de regio beter is.

Hoezo is ‘dit land echt niet van iedereen’? Wie bepaalt dat? Mensen als Roelof Hemmen die hier toevallig zijn geboren? Mensen als die Halbe Zijlstra van de ‘PVV met leden’ in wiens mensen verachtende gezwatel Hemmen zich blijkbaar kan vinden als ie het heeft over ‘opvang in de regio’? Die ‘regio’ waar de ellende heerst die maakt dat mensen ‘arme sloebers’ zijn die in opperste wanhoop hun leven toevertrouwen aan meedogenloze en gewetenloze mensenhandelaren omvat zo langzamerhand een heel continent: van Peshawar tot Tripoli. Lul met je ‘opvang in de regio.’

Als dat nog geen koude douche is, dan deze:

Dat ze hun eigen problemen moeten oplossen

Bron

Pardon? Dat ze hun eigen problemen moeten oplossen??? Hemmen heeft blijkbaar nog niet begrepen of – en dat zou ook heel goed kunnen aangezien de man niet dom is (en dan is het des te erger wat ie ons wijs tracht te maken) – wil niet begrijpen en gaat er gemakshalve maar aan voorbij dat die mensen voor ze hun graf vonden in zee al zo erg in de ellende zaten dat ze geen andere uitweg zagen dan aan die lange en dodelijke tocht naar dit steenrijke continent te beginnen. Harteloze zak met je ‘hun eigen problemen oplossen.’

Meer nog: die ellende waar deze mensen geen uitweg in zien is veroorzaakt door het westen. Door een westen dat conform het verknipte wereldbeeld van die hysterische CDA-gek Buma de wereld als privé-eigendom ziet, het leeg rooft en daarna aan zijn lot wil overlaten. Daarom verzuipen al die mensen in de Middellandse Zee of worden ze aan de Turks-Bulgaarse grens door EU-politieagenten doodgeslagen. Omdat de EU, onze leiders, ze het liefst laten verrekken. Omdat dood laten gaan ook een vorm is van ‘opvang in de regio’ zoals keer op keer bepleit door vleesgeworden perversiteiten als Halbe Zijlstra met hun grootheidswaanzin die ik net noemde. Of door zijn koorknaapje Malik Azmani.

Daar komt nog bij dat het RTL is dat in de beste tradities van het Bertelsmann-concern volop iedere keer weer meedoet aan het verspreiden van de leugens en drogredeneringen die al die door de VS en zijn vazallen veroorzaakte misère moeten rechtvaardigen of verdoezelen opdat het leegroven ongehinderd doorgang kan vinden. Klopt hè, heren Koens en Akkermans?

Waar Hemmens RTL het klimaat voor heeft geschapen
Waar Hemmens RTL het klimaat voor heeft geschapen

Ook over die ‘harteloze’ onderbuik-oprispingen van juichende zwijnen die hun geluk niet op kunnen bij de dood van zoveel onschuldigen, hoeft Hemmen zich niet beklagen. Hij en zijn RTL hebben in de afgelopen tien, twaalf jaar vol enthousiasme meegedaan aan het klimaat te creëren waarin allerlei tokkies zonder enige schaamte zich nu gelegitimeerd voelen de meest vreselijke dingen te zeggen. Dat deden en doen Hemmen en zijn collega’s door bijvoorbeeld iedere scheet die gelaten is door een wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar kritiekloos en klakkeloos uit te vergroten en in de huiskamers op de flatscreens van tokkies te brengen die diezelfde tokkies blijkens hun uitlatingen anderen misgunnen. Door fanatiek mee te helpen het klimaat van rassenwaan en vreemdelingenhaat te bestendigen. Dat laatste wel onder het brengen van grote offers…

Als Roelof Hemmen begaan is met het lot van vluchtelingen en walgt van het schorem hier, houdt ie op met de leugens te verspreiden van degenen die alle ellende veroorzaken, de oorlogen en de armoede creëren die tot zoveel leed en doden leiden. Houdt ie op met de walm van fascisme rond Zijlstra, Azmani en Wilders verder te verspreiden en uit te vergroten. Laat ie zich een keer als een echte journalist gedragen. Zo niet, dan is het beter dat ie net als zijn baas zijn hypocriete waffel houdt.
Laat ie zich een keer als een echte journalist gedragen. O, en dit land is wel degelijk van iedereen…