Dingen die iedereen weet, behalve Hans de Boer (VNO-NCW)

Iedereen weet dat er 6 werkelozen per vacature zijn, iedereen weet dat het gros daarvan graag weer aan het werk zou willen – al was het alleen maar omdat het nauwelijks mogelijk is van 900 euro per maand te leven, als men bijvoorbeeld in de bijstand zit als alleenstaande. Dat wordt dan ook bevestigd door dit bericht, waaruit blijkt dat een deel van de bijstandstrekkers in elk geval parttime werkt, maar gewoonweg niet meer uren krijgt tengevolge van de vooral door D66 en VVD alleszaligmakend geachte flexibilisering:

In totaal 9 procent van de bijstandsgerechtigden verdient een deel van het eigen inkomen met een parttime baan. Het grootste deel wil meer uren werken, maar dat lukt niet.
(…)
Doordat steeds meer banen parttime zijn en er veel gewerkt wordt met flexibele contracten, is het lastig een baan te vinden waarbij men niet afhankelijk is van een bijstandsuitkering. (nu.nl)

Iedereen weet dat, behalve zoals u weet Hans ‘Labbekak’ de Boer van VNO-NCW. Als de FNV een echte vakbond was, zou ze categorisch moeten weigeren te praten met het VNO-NCW zolang deze kwaadaardige schertsfiguur nog voorzitter is van die club ter bevordering van algehele uitknijping van werkend Nederland.