Dijkhoff: Telegraaf kletst uit de nek over asielzoekers

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft vandaag in de Tweede Kamer gehakt gemaakt van zowel de PVV als de Telegraaf. Vorige week melde de Telegraaf dat niet minder dan 10.000 asielzoekers verdacht worden van een misdrijf, wat uiteraard voor de PVV aanleiding was te schreeuwen dat Dijkhoff van Nederland een paradijs voor buut’nlandse criminelen maakte.

Geert Wilders Movie: The Idiot
Geert Wilders: The Idiot. Een boek en een film. Een eigentijdse en autobiografische bewerking van Dostojevski’s meesterwerk.

Onderzoeker Flip van Dyke  wees er al meteen op dat die cijfers niet konden kloppen. Ze verwezen volgens hem niet naar statushouders, maar naar alle in Nederland verblijvende vreemdelingen, inclusief toeristen.


Vandaag bevestigde Dijkhoff in de Kamer dus dat Van Dyke gelijk heeft en de Telegraaf een ordinaire racistische hetze voerde de cijfers niet geheel juist interpreteerde. Ook is er, in tegenstelling tot hetgeen de Telegraaf – en in haar voetspoor álle rechtse media – beweerde, geen enkele poging ondernomen deze cijfers geheim te houden. Ze staan in de incidentenmonitor die de Kamer regelmatig krijgt en zijn dus niet nieuw en ook niet geheim.