Detentiecentra voor migrantenkinderen in VS: “Dit zijn gewoon gevangenissen”

Begin mei kondigde Minister van Justitie Jef Sessions aan dat kinderen van hun ouders zouden gescheiden worden wanneer families op een onwettige wijze het grondgebied betreden. Het maakte deel uit van een zero tolerance beleid om migratie aan te pakken.

De Amerikaanse regering heeft woord gehouden. Doorheen de maand mei werden duizenden kinderen gescheiden van hun ouders en vastgehouden in zogenaamde ‘shelters’. Rond die shelters hing een waas van mysterie omdat media er angstvallig uit geweerd worden. Tot nu.

Een groep van journalisten kreeg toegang tot een ‘shelter’ in het Texaanse stadje Brownsville. De shelter is eigenlijk een verlaten Wall Mart supermarkt en herbergt 1500 jongens tussen tien en zeventien jaar oud. MSNBC-journalist Jacob Soboroff, één van de journalisten die gisteren toegang kreeg gisteren tot de shelter, zegt onomwonden dat de ‘shelter’ niks anders is dan een gevangenis voor minderjarige jongens. “Deze kinderen worden vastgehouden”, stelt Soboroff, “niet voor weken, maar voor maanden (…) ”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be