Deserteurs

Het is algemeen bekend dat je mensen die zich overgeven netjes moet behandelen. Behandel ze heel goed en de neiging om de strijd op te geven wordt steeds groter.
Dit is voor mij de reden om Hero Brinkman voorlopig het voordeel van de twijfel te geven. En natuurlijk twijfel ik. Ik heb Hero al zo vaak dingen horen zeggen waar mijn maag van omdraaide, dat het een overwinning op mezelf is dat ik hem al een paar dagen met rust laat. Maar ik ben meer links dan rechts, dus vind dat iemand de kans moet krijgen om zich te rehabiliteren. (Betekenis; Herstel van lichamelijke of geestelijke gezondheid of een goede reputatie. In eer herstellen).

Strategie
Hero Brinkman zei in een interview dat hij zichzelf een goede strateeg vond. Reden voor mij om even te kijken of ik zijn strategie kan doorgronden, want dit was dus geen impulsieve beslissing maar een strategische keuze.
In 2006 stond Hero Brinkman nummer 4 op de lijst van de PVV. Door zijn constante roep om meer democratie binnen de partij en een jongerenbeweging, werd Hero door Geert Wilders in 2010 op nummer 11 van  de kandidatenlijst gezet . Dit als straf voor het tegenspreken van de leider. Helaas voor Geert kreeg Hero 18.865 voorkeursstemmen van mensen die waarschijnlijk op de hoogte waren van de Stasi-praktijken van Geert Wilders en de roep om meer democratie in de partij legitiem vonden.

Waarom nu?
Waarom stapt strateeg Hero nu uit de PVV? Ik heb het vermoeden dat het te maken heeft met het Catshuisoverleg. Hero Brinkman wist dat als de regering zou vallen, Geert Wilders opnieuw de verkiezingslijst ging samenstellen. Ik schat de kans zeer groot in dat hij daar niet meer op zou staan. En als ik die inschatting maak, dan zal hij hem zeer zeker gemaakt hebben. Stel hij vangt bij het hoofdkantoor van de Stasi op dat het Catshuisoverleg zeer moeizaam gaat. Dan is het nu of nooit. Als de regering valt, dan is het einde politieke carrière. Nu kan hij nog hopen dat zijn voorkeurskiezers hem blijven steunen bij de volgende verkiezingen.

Wie volgt?
Er gaan geruchten. Hero is niet de laatste die gaat vertrekken. Spreek je Geert tegen, maak je een vergissing of strijk je hem tegen de geblondeerde haren in, dan ben je weg. Dus op de volgende lijst zal je de brievenbuspisser echt niet meer op terugvinden. Maar ook Prof. Mr. Dr. Ir. Richard de Mos heeft de partij al heel vaak voor lul gezet. En wat te denken van statistieken deskundige Lilian Helder. Had zij Geert Wilders niet overtuigd van het feit, dat je rechters niet zomaar kunt vervangen als ze tegen de denkbeelden van de leider in zouden gaan? Overtuigen is tegenspreken.
Dat is Geert nog niet vergeten beste Lilian. Dus je kan je nu nog aansluiten bij Hero, anders is het einde wedstrijd. En Jhim kan altijd nog in de redactie van Krapuul komen. Al moet daar in deze democratische omgeving natuurlijk wel over gestemd worden.