Derde dag van grote demonstraties in Groot-Brittannië #stopthecoup

Voor de derde achtereenvolgende dag waren gisteren per stad tienduizenden demonstranten op de been in Groot-Brittannië tegen de coup van het Johnson-Toryregime.
Jeremy Corbyn sprak in Glasgow en waarschuwde dat de komende week de laatste kans bood om “no deal” en de opschorting van het parlement tegen te houden.
De mobilisatie vindt plaats onder het motto #stopthecoup, dat inmiddels is gekaapt door fascisten die verkondigen dat het tegenhouden van Brexit juist een coup is tegen de “wil van het volk”. Derhalve waren er een stuk of tien skinheads met Union Jacks die zich tussen de menigte begaven in Londen, onder wie een hulpje van “Tommy Robinson” dat door de demonstranten werd weggejaagd. De anderen kregen speciale bescherming van de politie.

Na afloop van de demonstratie ging een delegatie Trafalgar Square blokkeren, om te onderstrepen dat de normaliteit niet door kan gaan onder een coup. Drie mensen werden gearresteerd door de politie die de blokkade heeft opgeheven. Een van de drie is Groen raadslid Caroline Russell.

Tijdlijnverslag van The Guardian