Democratie blijft een moeilijk begrip voor de PVV in Almere

Gisteren was er weer een raadsvergadering in het PVV-bolwerk Almere en dus weer tijd voor het nodige krapulisme van deze partij.
Zo begon het eerder deze week al met de aankondiging van een motie waarin geëist wordt dat de gemeente de belofte aan jongeren, om een bijdrage aan een sportvoorziening te leveren wanneer de vuurwerkschade aanzienlijk minder zou zijn dan de 100.000 euro -en dat was het geval-, moet breken. Helaas heeft de PVV lak aan beloftes en de jeugd. Dat laatste weten we al sinds Brinkmans verwoede poging een jongerenafdeling op te richten.

Tijdens de raad maakte de PVV het nog bonter.
Bij de start van het door henzelf aangevraagde debat, in het kader van hun kruistocht tegen de islamisering van Almere, tekende Toon van Dijk bezwaar aan tegen het niet toelaten van 10 foto’s, ter ondersteuning van het debat. Foto’s, van o.a een dooie Theo v Gogh en afschrikwekkende gebeurtenissen in Verweggistan, slechts bedoeld om angst te zaaien en de Islam te bashen.
Toon van Dijk wilde dat de hele raad zou stemmen over het door het Presidium genomen, in zijn ogen vrijheid beperkende, besluit om tot de verkiezingen geen enkel plaatje meer toe te staan. (kijk en huiver)

Na een schorsing volgde een hoofdelijke stemming en werd het besluit door de gehele raad, behalve de PVV, aangenomen.

Ziedend reageert Toon van Dijk op twitter:

Fout, niet de PVV, geen enkele partij is het nog toegestaan om plaatjes te gebruiken.
Tot deze maatregel is besloten omdat de afbeeldingen in toenemende mate de grens van ondersteunend aan het onderwerp overschreden.
Met de toevoeging van 10 afbeeldingen van de PVV die op generlei wijze de situatie in Almere verduidelijken was de maat vol en kwam het Presidium tot dit besluit.
Maar nee, bij dit in meerderheid genomen besluit kon de PVV zich niet neerleggen en dus verlieten ze op hoge poten en met een kul argument het nota bene door henzelf aangevraagde debat over de zgn islamisering van Almere. (kijk en huiver)

Zucht.