Democraten willen onderzoek benoeming Trumps schoonzoon Kushner

Na twee maanden murw in de touwen gehangen te hebben, althans zo komt het over, komen de Democraten dan nu toch met een klein beetje tegenstand op de proppen. Er moet trouwens een uitzondering gemaakt worden voor Bernie Sanders, een man met een zeker voor zijn leeftijd blijkbaar onuitputtelijke energie, die wel degelijk vanaf de overwinning van Trump strijdbaar is gebleven. Hij is dan ook benoemd tot lid van het Leadership Committee van de Democratische partij.

Maar goed, na de meest recent bekend geworden benoeming, namelijk die van Trumps schoonzoon Jared Kushner tot senior adviseur van het Witte Huis, heeft een groep Democraten het ministerie van Justitie en het federale overheidsbureau voor ethiek dus gevraagd de benoeming van Donald Trumps schoonzoon tot topadviseur te onderzoeken. Mogelijkerwijze wordt hier namelijk een wetsartikel overtreden, dat het benoemen van familieleden in overheidsdienst door overheidsdienaren verbiedt.

Republicans on Capitol Hill said the arrangement may need to be probed, while Democrats on the House Judiciary Committee went further and have already demanded an investigation.

One issue is whether anti-nepotism laws apply to the White House. While the key statute doesn’t make that explicit, Democrats said in their letter to the Justice Department and the Office of Government Ethics that other parts of law make clear the White House should be included. (Washington Times)

Maar goed, of het ergens toe leidt staat te bezien, met die Republikeinse overheersing in zo ongeveer elk politiek of juridisch orgaan momenteel.