De woestijn van Geert Wilders

De PVV bestaat ondertussen alweer tien jaar. Geert Wilders is, ter gelegenheid daarvan, geïnterviewd door de NOS. Volgens de NOS was Geert Wilders 10 jaar geleden een ‘roepende in de woestijn’. Dat heeft hij dan grotendeels aan zichzelf te danken.

Midden jaren ’90 was ik actief in de computer kunst-scene genaamd ‘demoscene’.

Hierbij was het de kunst voor programmeurs om te laten zien hoe goed ze konden programmeren. Ze vormden daarbij groepen met daarin ook musici en grafisch artiesten om de boel wat aan te kleden.

Ik kwam op het idee om de kleuren en misschien ook de 3d-objecten te laten vormgeven door de grafisch artiesten. Die waren toch al voorhanden en de programmeurs bleven qua 3d-objecten vaak wat hangen in ruimteschepen, gejatte voorwerpen en wiskundige objecten. Verder was het qua kleurstelling niet echt fantasierijk.

Dit veroorzaakte een revolutie in de computer-kunst maar later ook in de games- en filmwereld. Zo is er een World of Warcraft-figuur die ‘Swart’ heet. 

Het idee van specialisatie is vrij logisch, maar om één of andere reden kwam niemand erop.

Op deze verandering is de nodige popmuziek gebaseerd.

Een jaar of wat later tref ik Shirley Manson en Butch Vig (producer van het bekende Nirvana-album) op lowlands. Dit was een jaar of twee na de zelfmoord van Kurt Cobain. Ik had zelf wat ervaring met de veranderingen die gepaard gaan met succes en had veel plezier in het ontwikkelen van nieuwe hobby’s als DJ’en en rappen op straat. Ik rapte vooral Wu-Tang Clan bij vrienden en dacht dat Shirley dat ook wel leuk zou vinden. Ze kon ook wel een nieuwe hobby gebruiken en Wu-Tang clan is een goede uitlaatklep.

Gezien de zelfmoord van Kurt Cobain een jaar of twee daarvoor was dit voor veel artiesten een reden om even wat van zich te laten horen.

Daarna ben ik eerst naar school gegaan en later gaan werken. Toen ik eind 2006 begon aan het ontcijferen van de koran, wist men mij te vinden. Onder andere U2 heeft in 2009 werk gebaseerd op deze correcte, pacifistische en realistische Koranvertaling.

Als Geert Wilders rond die tijd een ‘roepende in de woestijn’ was, deed hij toch iets verkeerd.

Zie ook : Koos Swart en

https://youtu.be/r7WLOk2kH7w

De nieuwe CD van Garbage is trouwens af en Enigma werkt aan een nieuwe. Ik ben benieuwd.