De Westoever staakt, Trump aangekomen in Israel

Op de Palestijnse Westoever vond maandag een algemene staking plaats. Scholen, winkels, banken, openbaar vervoer alles ligt plat, met uitzondering van ziekenhuizen en eerste hulp posten. Het toeval(toeval?) wil dat de staking begon ongeveer op het moment dat de Amerikaanse president Trump vanuit Saudi Arabië aankwam in Israel.
De staking werd gehouden in solidariteit met de, intussen, weer ruim 1.300 Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen. die vanaf 17 april in hongerstaking zijn voor verbetering van hun situatie.
De gevangenen eisen dat ze in gevangenissen in de bezette gebieden worden vastgehouden, in plaats van zoals nu in Israel (wat volgens de Geneefse Conventie verboden is), dat er een einde komt aan eenzame opsluiting, dat familiebezoeken langer en vaker mogen plaatsvinden en zonder dat er een glaswand gevangenen en bezoek van elkaar scheidt, dat ze toegang tot telefoons mogen hebben, dat ze betere toegang hebben tot medische verzorging en dat er een einde komt aan de ”administratieve detenties” (dat wil zeggen gevangenisstraf zonder vorm van proces).
Trump blijft twee dagen. Hij zal ook Bethlehem bezoeken en Abbas ontmoeten. Israel is vol verwachting over wat hij gaat zeggen over vredesplannen. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist