De Vries en Verburg, voor al uw gesloten gezinsvoorzieningen voorzien van camera’s en stroomdraad

De_Vries_en_Verburg_duurzaam_deporteren2Bouwbedrijf De Vries en Verburg heeft een rechtszaak wegens smaad aangespannen tegen twee actievoerders die  een ‘ Gesloten Gezins Voorziening’ binnen de muren en hekken van Kamp Zeist, voorzien van camera’ s en stroomdraad, een Gezinsgevangenis noemden op een door hen aangeplakte poster:

In die aangifte zegt aangever V.E.M. Donk, directeur risk & compliance van De Vries en Verburg, dat hij aangifte doet omdat ‘ het niet waar is’ en ‘ niet in het algemeen belang’. Wij vragen ons af wat hij denkt dat niet waar is. De overheid mag dan spreken van een ‘ Gesloten Gezins Voorziening’ binnen de muren en hekken van Kamp Zeist, voorzien van camera’ s en stroomdraad, maar uit alles blijkt dat het een gevangenis is. En meest belangrijk: zo wordt het ook ervaren door de kinderen voor wie deze gevangenis speciaal is neergezet. Hun belang telt duidelijk niet bij De Vries en Verburg. (IndyMedia)

Opmerkelijk is dat de betreffende politie-agent er al vanuit ging dat er aangifte gedaan was – wat echter pas de volgende ochtend werd gedaan – en de politie met man en macht medewerkers van het bedrijf bijstond om de posters weer te verwijderen. Een goed geplande samenwerking tussen De Vries en Verburg en de politie, zo lijkt het.

Maar goed, het zal interessant zijn om te zien of de rechter ook vindt dat een gesloten gezinsvoorziening voorzien van camera’ s en stroomdraad helemaal níets maar dan ook níets met een gezinsgevangenis te maken heeft.