De vijftien minuten beroemdheid van Jeroen Dinges (VVD) zijn alweer voorbij

Het verbond tussen 50+, SGP, VVD en CDA met FvD en PVV tegen het redden van drenkelingen op de Middellandse Zee is voorlopig op zijn grenzen gestoten. Met name de ChristenUnie, een club waar men het eerste lid van de naam nog wel eens serieus wil nemen, wees op die grens:

Het aanvankelijke voorstel zorgde voor forse kritiek in de coalitie. ChristenUnie-Kamerlid Voordewind zei zelfs dat het voortbestaan van de coalitie op het spel stond als de liberalen hun plan zouden doorzetten. Ook D66-Kamerlid Groothuizen haalde uit. „Pijnlijk om te lezen dat VVD dit wil. Het plan kan moreel niet door de beugel. Proefballonnetjes bij de VVD zijn als paard en wagen.”

Uiteraard insinueert het ochtendblad van het Gezonde Volksondervinden dat de drenkelingen “voor de Libische kust” zijn opgepikt.
Van Wijngaarden wil nu van de staatssecretaris weten hoe de rechter over het optreden van Carola Rackete en haar bemanning zou oordelen. Want hoe de scheiding der machten in elkaar zit weten ze echt niet meer bij de VVD.

En Van Wijngaarden blijkt dan toch ook weer identiteitspolitiek interessant te wezen.