De tijd van repressieve tolerantie jegens klimaatacties is voorbij

1) In Australië, waar 27 september driehonderdduizend mensen meededen aan de klimaatstaking, wordt gelegenheidswetgeving in elkaar geflanst om de acties tegen te gaan. “Deze lui zijn een gesel,” vindt de minister van binnenlandse zaken, “vreedzaam protest kan niet lastig zijn”.

2) Een opslagplaats van Extinction Rebellion in Zuid-Londen is overvallen door een politieovermacht: twintig overvalwagens sloegen beleg voor het gebouw en verscheidene activisten zijn gearresteerd op verdenking van “samenzwering tot het veroorzaken van openbare overlast.” De chauffeur van een auto met een partytent werd bij een “verkeerscontrole” aangehouden. Bron: Freedom.

3) Occupy, maar dan op de autoweg in de stad, Amsterdam:

Op de Museumbrug voor het Rijksmuseum in Amsterdam zetten we als daad van burgerlijke ongehoorzaamheid zo lang als mogelijk een vreedzame, creatieve, grootschalige blokkade op. Elke dag zijn er verschillende optredens, sprekers en activiteiten die je kan bijwonen of waar je aan mee kan doen. De actie is net als het doel bloedserieus, maar het wordt zeker ook gezellig. Hierbij zijn er arresteerbare en niet-arresteerbare rollen – waarbij je deel kan nemen aan de blokkade, deel kan nemen aan andere activiteiten of mogelijk zelfs hier en daar een handje helpen.

Lees hier verder.
De actie staat gepland voor maandagmorgen 7 oktober aanstaande en is bedoeld voor langere duur. De zoals algemeen bekend knettergroen en -linkse burgemeester heeft de actie bij voorbaat verboden, omdat zij buiten het demonstratierecht valt.
XR is van plan de actie door te zetten.