De stuitende huichelachtigheid van de sterke en sociale Diederik Samsom

U kunt zich vast nog wel herinneren hoe de sterke en sociale Diederik Samsom als een hond met de staart tussen de benen destijds van Twitter verdween (waar ie trouwens meer leugens rondstrooide – over bijvoorbeeld tienduizenden banen in de zorg erbij – dan wat zinnigs zei, dus zo’n gemis was het nou ook weer niet) nadat ie een kritische vraag kreeg over Anne Frank van onze mede-schrijver Huib.
De misselijkmakende koehandel met de extremistische terreurorganisatie ‘PVV met leden’ met mensen als ‘uitruilthema’ van vorige week was niet de enige. Vorig jaar zouden geloof ik in het kader van een werkelijk fenomenaal staaltje van humaan gedrag er voor vijfhonderd miljoen Euri belastingverlaging extra voor de rijken er drie of vier kinderen die anders Nederland uitgetrapt zouden worden een week langer hier mogen blijven: Nederland sterk en sociaal, ook voor kinderen.

Afijn, gisteren was Diederik Samsom even terug op twitter.
Om geld in te zamelen middels – als ik zijn tijdlijn zo bekeek – selfies van zijn werkelijk misselijkmakende grijns voor het door een aardbeving getroffen Nepal.
Op zich is het alleen maar nobel als mensen geld en goederen willen inzamelen voor getroffen medemensen na een een onvoorstelbare ramp.
Maar in dit geval is het werkelijk van een niet te bevatten schijnheiligheid.
Eerst mensen die toch al niets hebben onder het lokken met een stuk brood blootstellen aan nog meer overheidsterreur en dan durven te suggereren dat je begaan bent met het lot van je medemens?
Welke hersenkronkel ligt daaraan eigenlijk ten grondslag?

Nepal is getroffen door een natuurramp. Er is voor zover ik weet niets, bijvoorbeeld gas, waar Nederlandse multinationals belang bij zouden kunnen hebben. Je kunt dus risicoloos goeie sier maken met een vals masker (voorzien van altijd maar weer een weerzinwekkende grijns) van humaan gedrag ten einde je hypocriete imago een beetje op te poetsen. Wie weet trappen een paar dombo’s erin nietwaar?
Wat die grondstoffen als gas betreft waar het in Nepal voor zover ik weet aan ontbreekt: het is voor de Nepalezen te hopen dat er nooit wat gevonden wordt want de dag dat er waardevolle dingen in de Nepalese bodem gevonden worden, krijgen de bewoners van dat land Jacques Monasch en Frans Timmermans op hun dak.
Die brengen dan geen tenten, dekens en door Hans Spekman gebreide truien maar een nazi-regime.
Daar weten de mensen in Oekraïne inmiddels alles van.

Diederik Samsom zit heel sterk en sociaal vastgekleefd aan het pluche van de Tweede Kamer waar hij in die hoedanigheid reeds 4476 dagen parasiteert op gemeenschapsgeld.