De stemming tegen de wolf wordt steeds schietgrager

U moet wel steeds beseffen dat Roodkapje en de Dodenrit van drs. P enge sprookjes zijn, maar ook dat alleen: sprookjes. Wolven verslinden u niet en als ze u gewaarworden (het is nu mogelijk in Nederland) dan zullen ze zich verstopt houden. Maar de campagne is volop aan de gang, van de kant van zogenaamde boeren, in Nederland en in het Europarlement:

Wolven moeten afgeschoten mogen worden als ze in bepaalde regio’s te veel schade aanrichten. Met nu al meer dan 20.000 wolven in Europa begint het uit de hand te lopen, vinden specialisten van het Europees Parlement, die de beschermde status willen ‘afschalen’.

De wolf is nu in heel Europa strikt beschermd, en dat betekent dat je eigenlijk nog geen ‘boe’ mag roepen om hem te verjagen. Daardoor komen er steeds meer en wagen ze zich op zoek naar een eigen territorium ook steeds dichter bij de mens. ,,In diverse regio’s neemt het aantal confrontaties sterk toe”, aldus SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen, die al een paar maanden roept om maatregelen. Hij wil de wolf zijn beschermde status niet afnemen, maar hem in de EU-wetgeving één stapje terugzetten, naar een soort waarvoor je ‘beheersmaatregelen’ kunt treffen. ,,Daarmee geef je lagere overheden een instrument om in te grijpen als ze dat in hun eigen regio nodig vinden.”

Ach ja, de SGP. De bron hier.

Weet wat u te doen staat bij deze enquête.