De PVV en IS: hand in hand en schouder aan schouder

Het is al eerder door anderen geconstateerd: Geert Wilders en zijn PVV zijn zo ongeveer het beste dat IS kon overkomen. Hand in hand, schouder aan schouder zaaien ze angst en haat onder de Nederlandse bevolking en zetten ze die op tegen ‘de’ moslims. Gezamenlijk slaan IS en PVV stukje bij beetje een steeds grotere wig tussen ‘gewone’ Nederlanders enerzijds en moslims en vluchtelingen anderzijds. Terwijl de ene partij (IS) bom- en andere aanslagen pleegt en afschuwwekkende gruweldaden pleegt, stookt de andere partij (PVV) het vuur aan de overkant op, precies zoals IS het graag ziet. Wilders gebruikt daarbij consequent de term ‘moslims’ of ‘de islam’ (en niet: IS), alsof iedere moslim iemand is om beducht voor te zijn.

Zo doet de PVV zijn uiterste best de Nederlander bang te maken voor onschuldige mensen die zelf op de vlucht zijn voor IS (en voor Assad, en voor alle andere partijen die van Syrië moordend en bommen gooiend een puinhoop maken): de voornamelijk Syrische vluchtelingen die in ons land verblijven. En niet te vergeten de moslims in het algemeen, gewone mensen die niets te maken hebben met de gruweldaden van IS.

Wilders probeert de Nederlandse bevolking wijs te maken dat het sluiten van onze grenzen een eventuele aanslag in dit land zou kunnen voorkomen, wat natuurlijk, zoals iedereen met een IQ van boven de 80 kan bedenken, pertinente onzin is. Want ten eerste zou een terrorist wel volkomen krankjorum zijn om zich via een levensgevaarlijke oversteek met een gammel bootje over zee tussen vluchtelingen naar Europa te begeven, terwijl hij met al die Saoedische sponsoren geld genoeg heeft om business class per vliegtuig te reizen. Ten tweede vinden terroristen, als ze per se een aanslag willen plegen, altijd wel een manier om paniek te zaaien, of de grenzen nu wijdopen of potdicht zijn. Tenslotte lopen er in Europa zelf genoeg stelselmatig gediscrimineerde, werkloze, straatarme, vernederde en verveelde jongeren rond die met IS zijn gaan sympathiseren en zich liever in het hiernamaals met een stel mooie maagden vermaken dan nog langer in zo’n strontvervelende banlieu te moeten rondhangen. En in dit laatste feit schuilt natuurlijk zowel het probleem als een deel van de werkelijke oplossing: deze jongeren moet perspectief worden geboden.

En zodoende hebben we hier in Nederland nog geen IS-aanslag gezien, maar worden er door PVV-aanhangers, opgehitst door Wilders’ debiele #kominverzet-tweetjes, AZC’s aangevallen met vuurwerkbommen, gaan er stenen door ramen, verstoren neo-nazi’s raadsvergaderingen en maken ze redelijke mensen het spreken onmogelijk, worden onschuldige moslims bedreigd en uitgescholden en overspoelt een golf van haat en bedreigingen jegens alles wat moslim, vluchteling of links is de sociale media.

Ze lachen zich in het kalifaat helemaal dood om zoveel hulp uit westerse hoek.

Intussen lijkt een deel van de overige Nederlandse politici ook besmet te zijn met het type hersenrot dat de PVV en zijn aanhang blijkbaar teistert. Zo loopt Sybrand Buma van het CDA al dagenlang in de Tweede Kamer te zeuren om oorlog. Echte oorlog, met echte Nederlandse bommen op Syrië en liefst ook echte Nederlandse jongens en meisjes op de grond die daar orde op zaken gaan stellen. Het blijft toch een grappig fenomeen, die oorlogszucht van uitgerekend en vooral christelijke partijen. Je hoort ze in Raqqa in hun vuistje lachen. Maar ook zo’n Halbe Zijlstra, de Martin Bosma van de PVV met leden, een PVV-mol in VVD-pak, een man die er geen genoeg van kan krijgen om vluchtelingen te treiteren en te vernederen met steeds weer andere geniepige plannetjes, is een uitstekende bondgenoot van IS.

Nee, we hoeven in Nederland voorlopig niet bang te zijn voor aanslagen van IS. Ze zouden wel gek zijn. Hun bondgenoot Wilders staat immers op 38 zetels in de peilingen. Het is niet nodig om in dit land bommen te laten ontploffen om het volk panisch te krijgen. Daar hebben we hier de PVV voor. Bovendien: nog een stuk of wat zetels erbij en niets staat de PVV meer in de weg om hun eigen versie van de sharia in te voeren.